Vlado Kreslin

Vlado Kreslin -

Vlado Kreslin se je s svojo priljubljeno kitaro, rahlo hrapavim glasom in mnogimi uspešnicami globoko zasidral v naša srca, njegova bogata glasbena kariera pa dodaja velik pečat tudi na področju našega narodnega, ljudskega, kulturnega in zgodovinskega izročila.

Rojen 29.11.1953 v Beltincih,  kjer se prvič dotakne sanj in poskuša bobnati v svojem prvem bandu Apollo. Sledile so skupine Špirit group (Murska Sobota) (1973) in Horizont (Ljubljana) (1975-1978).

Leta 1980 je zmagal na slovenski popevki s skladbo Dan neskončnih sanj. Tri leta kasneje se je priključil skupini Martin Krpan, s katero izdajo LP Od višine se zvrti (1987) in Bogovi in ovce (1990).

Vlado vsa leta vzporedno deluje z različnimi glasbeniki in avtorji, z Beltinško bando pa se je posvetil ljudski glasbi in povzročil preporod etno glasbe na Slovenskem.

Leta 1992 izide CD Spominčice, naslednje leto pa v spomin na preminulega Miško koncertna plošča Najlepša leta našega življenja.

1. decembra 2000 nastopi na zgodovinskem koncertu v Sarajevu (Đorđe Balaševič, Oliver Dragojevič, Kemal Monteno, Duško Gojkovič, Indexi, Vlado Kreslin).

V oktobru 2006 izide pesniška zbirka VENCI - Povest o Beltinški bandi.

Spletna stran: www.kreslin.com

1.
Besedilo pesmi

Vabljeni k sodelovanju

Želite objaviti besedilo ali mp3 slovenske narodne pesmi ?

Se želite pridružiti pri bogatenju spletnih strani z novicami, vsebinami, dogodki...?

Pošljite nam sporočilo po e-pošti na naslov slovenske@narodne-pesmi.si

Odpri mi kamrico

Prva pesmarica s katero lahko melodije tudi poslušate in zraven zapojete.