Vaša mnenja in komentarji

Stran: < 1 2 3 4 ... 91 92 >

Razvrsti komentarje: Starejši prej | Novejši prej

Božo
Stran je super! Morda bi veljalo razmisliti še o različici v kakem tujem jeziku. Hkrati me zanima, ali je mogoče dobiti besedilo pesmi "Na svetu lepše rože ni, kot je ta vinska trta...". Lep pozdrav!
Bomo malo premislili o prevodih v tuje jezike, še posebej zaradi nekaterih novosti, ki jih še nameravamo dodati. Za pesem se bomo potrudili, da jo dobimo. Če se ne motimo, jo izvaja tudi eden izmed narodno-zabavnih ansamblov.

Tule je: Na svetu lepše rož'ce ni , poslal pa jo je g. Vojko Grilc.
JANEZ
JA VAS SIT SEMI ZELO DOPADE, ME PRAV VESELI PETI TACO LEPE PESMI.JAZ POJEM V ENI FRACOSKI KORALI,ZANIMA ME CE JE MOGOCE UDOBITI PARTITIONE? MOJ E-MAIL JE:JANEZ83700@AOL.COM NAJ LEPSE HVALA IN LEP POZDRAV IZ FRANCIJE JANEZ
Bomo malo povprašali in če jih kje najdemo, vam jih pošljemo. Lep pozdrav iz Slovenije.
jernej
Pozdravljeni ker se učim harmoniko, potrebujem tudi bedsedila pesmi, kar nekaj sem jih že našel, sedaj pa potrebujem besedilo PO DEKLE od ansambla LOJZETA SLAKA. Zelo vesel bi bil, če mi lahko kdo pošlje besedilo. Lep pozdrav JERNEJ sjb@siol.net
Bomo našli in vam pošljemo. Lep pozdrav in čimveč glasbenih uspehov.
olga
V globalizaciji je pomembna nasa kulturna zavest. Ohranimo jo.
Trudimo se. Hvala za sporočilo in lep pozdrav.
dragica
vesela sem, da je nekdo zbral korajžo in si vzel čas za prečudoviti del naše dediščine,da ne bo izginila kot mnogo stvari do sedaj
Hvala za lepe misli. Lep pozdrav in prijetno branje in poslušanje Slovenskih narodnih pesmi.
marjeta
zelo dobro lepo sem vesela da ste jih dali na splet hvala-marjeta
Zbiramo še več in še nekatere druge stvari. Lep pozdrav
Pino
pino iz kopra pridni, lepa stran,,ma koper ima dvojno ime Koper-Capodistria
Na čisto drugem koncu naše lepe Slovenije na to nismo pomislili. Smo dodali v opisu pri fotografiji. Vabljeni k sodelovanju - pošljite kakšno sliko z lepe Primorske.
MARIJA
ZELO LEPO!!! IŠČEM IN IŠČEM, A DOLENJSKE NE NAJDEM
Žal v zadnjem času še nismo imeli priložnosti obiskati Dolenjske, bomo pa to v kratkem popravili in tudi kaj poslikali. Upajmo, da so tudi Dolenjci kaj na Internetu in da bodo poslali kakšno fotografijo.
Matjaž
Iščem besedila za komade od Lojzeta slaka (ciganka, glas harmonike, lepa marica, ne joči dekle, po dekle, pri luštni špeli, rebula ni čebula, srnjak, svatje že vriskajo, ta sosedov francelj). Mogoče kdo ve na kakšni spletni strani jih lahko dobim, ker sem jih že marsikje iskal. Pozdrav.
Poglejte na njihovi spletni strani Ansambel Lojzeta Slaka oz. vaše želje pošljete neposredno g. Lojzetu Slaku.
Luka
Pozdravljeni! Sem 8-letni Luka iz Dolenjske. Rad igram na harmoniko in trenutno se učim pesem od Zupanovih deklet - Lepa je Slovenija, zato vas prosim za besedilo le te. Hvala
Žal, Luka, trenutno nismo našli besedila pesmi, ki ga želiš. Priporočamo, da za besedilo prosiš kar Zupanova dekleta. Če bomo kaj našli, bomo sporočili. Lep pozdrav.
gabi
mi poveste naslov ali pa kdo poje pesem pa zakaj pa zato ker ga snočkaj ni bilo
Težka bo... Pri narodnih oz. ljudskih pesmi se večinoma ne ve, kdo jih je napisal. Izvajajo jih pa kakor kdo. Pri objavi teh spletnih strani smo se srečali s težavo, saj jih je (razen nekaj najbolj znanih) zelo malo posnetih. Če bomo kaj našli, bomo sporočili.
Sabina
lep pozdrav.mene pa zanima če imate besedilo pesmi: Kito cvetja čuvam zate.... alai pa če morda veste kdo je izvajalec te pesmi. lep pozdrav
Gospa Slavica je poslala besedilo, ki ga želite (preberite njeno sporočilo nekaj vrstic višje):

Kito cvetja čuvam zate .:
TINCA
Lep pozdravček z priorske. Jaz pa že nekaj let iščem besedilo pesmi "Kje je gozd zelen" (to naj bil naslov pesmi) In kdo je izvajalec pesmi. Drugače vem le nekaj besedila in melodijo, gre pa tako

KJE JE GODZ ZELEN,
KJE NAJNI SO SPRHODI,
KI NAJNO TRAJNO LJUBAV VODI...

ZDAJ VSE MINULO JE
NIČ VEČ NE VRNE SE......

To pesmico mi je pela starejša gospa iz Trbovelj. Pravi, da je to pesmico njej zapela neka poznana nuna iz Trbovelj leta 1947 ob klavirski spremljavi, ko se je poročila. Ta nuna je bila takrat zelo poznana saj je pela tudi v Ljubljanski operi.

Hvala če mi boste vi ali kdo drug lahko pomaga!!
Pozdravljeni - Bomo poskusili in če kaj izvemo, vam bomo sporočili.
slavica
zelo sem vesela, da sem našla toliko ljudskih pesmi in s tem obnovila pesmarico, ki jo ima skupina starejših za samopomoč pri svojem izvajanju programa. vsake nove pesmi smo zelo veseli in vsak četrtek veselo prepevamo in si z tem krajšamo urice našega vsakdana. res hvala in lep pozdrav od voditeljskega para Slavice in Milana Grobelšek, ter vseh članov in članic skupine "CEKINČEK" iz Celja
Kar nekaj ljubiteljev slovenskih narodnih pesmi nam je že poslalo nova besedila in ko jih bomo uredili, jih bomo seveda objavili. Če pa imate kakšno pesem posneto, nam pošljite, da jo objavimo. Lep pozdrav tudi vsem vam v Celje.
slavica
Spoštovana gospa Sabina. Ne vem, če mislite to pesem, toda kljub temu vam jo bom napisala. Napisala jo je gospa Marica Grešak, izvaja pa jo ansambel Lojzeta Slaka in se glasi takole:

Kito cvetja čuvam zate .:

Če je ta prava vam želim obilo veselja ob prepevanju. Lep pozdrav Slavica
Slavica - hvala za pomoč tudi v našem imenu. Inter-m Melinci

Pošlji mnenje ali komentar

Tu lahko neposredno na spletne strani pošljete kratko sporočilo, pozdrave, mnenje... Sporočilo bo objavljeno takoj, ko ga boste poslali.

*

*

*

Naključna št.:
87832

*

S klikom na gumb "POŠLJI SPOROČILO" se strinjate, da boste poslali tudi vaše osebne podatke, ki jih lahko uporabimo za komunikacijo z vami. Vaši podatki bodo skrbno shranjeni in jih ne bomo posredovali nikomur. Kadarkoli lahko zahtevate tudi njihov izbris.

Pridruži se številnim ljubiteljem Slovenskih narodnih pesmi.

ali se nam pridruži na