Aktualno

Kipec Orfeja za Mlade Pomurce in Prleški kvintet

Prleški kvintet in Mladi Pomurci prejeli vse nagrade 48. Festivala Ptuj 2017

Kipec Orfeja za Mlade Pomurce in Prleški kvintet

Na sliki: Mladi Pomurci in Prleški kvintet

Prleški kvintet in Mladi Pomurci so »pobrali« vse nagrade na Ptuju, nagrado za najboljše besedilo, Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo, kipec Orfeja za najboljši kvintet, Orfeja za najboljši ansambel med drugimi zasedbami ter nagrado občinstva

Največ glasov publike je namreč prejela njihova skladba Mladost se ne ponovi, avtorjev Bojana Lugariča, Vere Šolinc in Davida Duha.

Nastopilo je deset ansamblov, ki so si vstopnico za nastop priborili na izboru, ki je bil maja na Ptuju, vsak pa je predstavil po dve skladbi. Komisija za besedila, ki so jo sestavljali Jože Šmigoc, Liljana Klemenčič in Franci Smrekar, je za najboljše izbrala besedilo skladbe Teče, teče čas avtorja Igorja Pirkoviča, skladbo je izvajal Prleški kvintet.

Strokovno komisijo, ki je ocenjevala glasbeno izvedbo, so sestavljali Urška Čop Šmajgert, Fredi Simonič, Tomaž Tozon in Simon Golobič. Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo je prejela pevka Prleškega kvinteta Zdenka Šafarič, Prleški kvintet je postal tudi dobitnik kipca Orfeja kot najboljši ansambel med kvintetovskimi zasedbami. Med drugimi zasedbami so kipec Orfeja osvojili Mladi Pomurci, ki so prepričali tudi občinstvo na prireditvi. Največ glasov publike je namreč prejela njihova skladba Mladost se ne ponovi, avtorjev Bojana Lugariča, Vere Šolinc in Davida Duha.

Na prireditvi so organizatorji posebno zahvalo izročili dolgoletnemu članu strokovne komisije in izjemnemu glasbenemu ustvarjalcu Tomažu Tozonu.

Mladi Pomurci so za pesem "Mladost se ne ponovi" posneli tudi videospot - tukaj .:

Obiščite tudi njihovo spletno stran www.mladipomurci.si

Pridruži se 19232 ljubiteljem Slovenskih narodnih pesmi.