Aktualno

Kdo izpolnjuje Mlade Pomurce ?

Na letošnjem Festivalu Kamrica na Razkrižju se bodo Mladi Pomurci predstavili z njihovo izvirno izvedbo slovenskih narodnih pesmi.

Kdo izpolnjuje Mlade Pomurce ?

Člani ansambla  Tamara Duh, Iztok Dolamič, Mitja Kolarič in David Duh prihajajo iz pomurske regije in igrajo narodnozabavno, zabavno in tujo glasbo z namenom širjenja  veselega duha med poslušalci. 

 

Zibelka ansambla sega v december 2013, ko so se sestali mladi fantje in nekoliko kasneje še Tamara  z željo po prepevanju in skupnem ustvarjanju slovenskih domačih viž.

Posebnost Mladih Pomurcev je štiriglasno petje in klavirska harmonika, kar je v tej kombinaciji mogoče novost na narodno-zabavni sceni. Imajo poseben, svojevrsten zven, redko pa tudi srečamo punco z bas kitaro.

Njihov repertoar igranja je zelo raznovrsten. Večinoma izvajajo slovensko narodnozabavno glasbo in ljudske pesmi naših babic in dedkov. Za popestritev dodajo še kakšne znane dalmatinske oz. tuje pesmi. Navdih za izvajanje te zvrsti so nekateri dobili že v otroštvu od prepevanja starih staršev, medtem, ko so se drugi člani s to zvrstjo spoznali, mogoče malo kasneje, preko mnogoštevilnih ansamblov oz. skupin na narodnozabavni sceni.

V lanskem letu so na 29. festivalu v Cerkvenjaku osvojili kar 4 nagrade in s tem postali absolutni zmagovalci festivala.

Nastopajo na veselicah, porokah, raznih obletnicah in drugih praznovanjih, kulturnih prireditvah… Kot izvrstni pevci velikokrat nastopajo tudi a capella.

Pridruži se 19232 ljubiteljem Slovenskih narodnih pesmi.