Vaša mnenja in komentarji

Stran: < 1 2 ... 3 4 5 6 7 ... 91 92 >

Razvrsti komentarje: Starejši prej | Novejši prej

Marjan Bažec
Iščem naslov in melodijo pesmi s približnim besedilom: melodijo, melodijo mojega srca sem napisal zate, vse kar je na svetu lepega me spominja nate
Maja
Draga Tejči! Pesem Mati draga najdeš v pesmarici Vsi zapojmo Gospodu, ki ga je izdal Župnijski urad Sv. Štefna, Ljubljana, Trpinčeva 3 leta 1982 (ponatis) na strani 129. Želim ti veselo prepevanje!
Maya
Pozdravljeni Naključno sem naletela na tole vašo stran. Naj vas pohvalim in čestitke za vaš trud. Tako ne bodo šle v pozabo narodne in ponarodele pesmi, ob poplavi tuje glasbe na nacionalnem radiu. Le tako naprej :)
Alenka Lenia
Neprecenljiva spletna stran ! Hvala vsem, ki se trudijo in to zakladnico pesmi dopolnjujejo. Še to bi rada napisala. Tudi sama imam rada slovenski jezik in veliko mi pomeni, če ljudje pazijo na vsa slovnična pravila in lepo izražanje v slovenščini. Nikakor pa mi ni všeč osoren komentar gospe Urške Peršin Mazi. V današnjem času je tako malo prijaznosti in zelo mi je žal, da se ljudje ne potrudijo kritiko izraziti na bolj prijazen način. Saj se da na napake opozoriti tudi dobrohotno in ne tako vzvišeno in osorno. Ljudje, kot je gospa Urška, zagotovo v sebi nosijo zamero do nekoga in potem to slabo energijo stresajo povsod okrog sebe. Pravzaprav se mi gospa Urška kar malo smili.

Spoštovana Alenka

Hvala za vaše mnenje in spodbudo. Žal je v teh kriznih časih res vse preveč jeze in slabe volje - deloma seveda tudi upravičeno. Ampak naše mnenje je, da je potrebno verjeti v lepšo prihodnost, pri čemer pa nikakor ne smemo zanemariti ustreznih medsebojnih odnosov in temeljnih vrednot. 

Še enkrat hvala za vaše sporočilo in vse dobro vam želi ekipa uredništva Slovenskih narodnih pesmi. 

In da ne bo pomote - "Slovenskih" je namerno napisano z veliko začetnico... :-) 

Urška Peršin Mazi
Pozdravljeni, slučajno sem zašla na vašo stran in ne morem si kaj, da vam ne bi pisala zaradi vaše slabe pismenosti. Če se že ukvarjate s slovensko ljudsko pesmijo, poskrbite vsaj za pravilno rabo slovenskega jezika. Že v nagovoru bode v oči pomanjkanje vejic. Kaj ne poznate nobenega slavista, če že sami ne obvladate? Jaz to nisem, pa me kljub temu zelo moti. Lep pozdrav Urška

Pozdravljeni

Verjamemo, da pri našem delu tudi kdaj kaj zgrešimo, pozabimo, se zmotimo ali pa zaradi nevednosti tudi kaj narobe napišemo ali spregledamo. Zato so dobrodošla vaša opozorila, ki jih bomo vsekakor upoštevali. 

Z dobro voljo se da marsikaj storiti in če bi nas vljudno opozorili, kje manjka kakšna vejica ( ali kje je kakšna vejica preveč), bi jo takoj lahko dodali ali odstranili.

darinka
Pozdravljeni! Čisto slučajno sem opazila, da je pri vas pust v četrtkek, 14. februarja. LP
Hvala za sporočilo - smo popravili.
Andrej
Lep pozdrav. Morda ni prava tema pa vseeno mi morda lahko pomagate. Že dlje časa po spletu iščem dve pesmi za katere znam le del refrena. in sicer prva pesem ki gre "eno pivo, dve pivi....", in druga pesem ki gre nekako takole: Na pomlad speča polja v soncu orjemo....\" Omenjeni komad je bil v nedeljo na radiu, če se ne motim pri čestitkah in pozdravih, žal sem ujel le zadnji del. Sem se obrnil že na več naslovov pa vendar mi noben ne pomaga, na spletu sem vpisal zgol del refrena pa vendar ne najdem željenih pesmi.
miro rudl
prosil bi besedilo pesmi zakaj nemirna si ansambla vrt hvala
Bogdan Ambrožič
V imenu Lovskega pevskega zbora Zlatorog bi rad notne zapise pesmi: Pijmo bratci vince.... Dva možička vinska ptička...(Vinska )
eva
lepo je na toj strani
Eggy
Iščem fante ki bi z mano ustvarili oktet samo za ljudske pesmi in podobno, Nisem pevovodja bomo pa dobili koga. Pevec sem že od nekdaj pel sem v moškem zboru kud karol pahor piran pojem bariton, rabili bi vsaki glas po dva najraje z obale. moj email edi.grdina1@siol.net
Marija
Pozdravljeni Mene pa zanima, če ima kdo kaj od Ivice Šerfezi? Kakšne plošče stare- iščem namreč eno pesem, ki gre takole: lunca že zvezdice pase, sredi nebeških poljan spominja me na tiste čase, ko sem pri tebi jaz spal... Le sanjaj lepo in spančkaj sladko v mislih jaz pri tebi bom vso noč. Pel bi naj Ivica Šerfezi ali mogoče kdo drugi? Res bi jo rabila v kakšni obliki mp3 ali mp4 vseeno. Samo rabila bi jo, ker to pesem poje moja tašča mojemu otroku...in je nikjer ne najdemo,. da bi zapeli skupaj. hvala za pomoč
Jože
Lahko rečem, da sem z majhnim prispevkom na nek način soustvarjal vašo stran (poslal nekaj besedil ter dva, za enkrat je objavljen le en, DVD-ja ljudskih pevcev). Bil sem navdušen, ko sem pred leti po naključju našel vašo stran. Kot priseženega ljubitelja ljudskega izročila in s tem tudi glasbe, me niti ni toliko motilo, da ste na vaših straneh predvajali tudi tako imenovano narodnozabavno glasbo. Nekatere pesmi, predvsem Avsenikove in Slakove, so pravzaprav že ponarodele. Ko pa obiskujem vašo stran v zadnjem času, razumem da je še v prenavljanju, pa me vedno znova »pozdravlja« sicer prijazen in širok nasmeh Brendija??? Kliknem na podstran »Narodne pesmi« in koga zagledam ??? Seveda zopet Brendija! Menda je že pokojni in o mrtvih vse dobro. Morda je za slovensko popularno glasbo naredil celo kaj velikega? Morda gre za obletnico njegove smrti? Vendar kljub vsemu spoštovanju tudi do njegovih privržencev menim, da mu na straneh, kjer naj bi bil poudarek na ljudski glasbi, namenjate preveč pozornosti. Linke vaše strani sem razposlal že skoraj po vsem svetu, kjer živijo Slovenci (pa tudi tujcem) ki pogrešajo ali pa se navdušujejo nad slovenskim ljudskim petjem in glasbo… Menim pa, da jim sedaj z vsebino vaše sedanje naslovnice, kjer favorizirate le določenega izvajalca in še to popularne glasbe, pošiljamo malce čudno sporočilo … Lep pozdrav! Jože

Spoštovani

Če ste pozorno spremljali dogajanje na spletnih straneh, ste lahko ugotovili, da je bila ob obletnici Brendijevega odhoda izvedena nagradna igra, v kateri je eden izmed udeležencev tudi prejel CD, ker je pravilno odgovoril na vprašanje.

Ker smo mnenja, da je potrebno in pošteno, da so o zaključku nagradne igre in o rezultatu obveščeni vsi obiskovalci, je to obvestilo še vedno objavljeno.

V pripravi so seveda novi prispevki in takrat Brendi ne bo več "priviligiran", kot napačno razumete objave o njem.

Glede CD-jev ki ste jih poslali pa Vas vljudno prosimo, če nam na e-poštni naslov pošljete informacije, za katera dva CD-ja gre, ker je ob prenovi spletnih strani mogoče kateri nehote "izpadel".

Hvala za razumevanje

Uredništvo

Aleksandra
Prosila bi za note od pesmi Pri farni cerkvici. Hvala že v naprej; aleksandra.urbanc@gmail.com
Aleksandra
Prosila bi za note od pesmi Pri farni cerkvici. Hvala že v naprej; aleksandra.urbanc@gmail.com

Pošlji mnenje ali komentar

Tu lahko neposredno na spletne strani pošljete kratko sporočilo, pozdrave, mnenje... Sporočilo bo objavljeno takoj, ko ga boste poslali.

*

*

*

Naključna št.:
83801

*

S klikom na gumb "POŠLJI SPOROČILO" se strinjate, da boste poslali tudi vaše osebne podatke, ki jih lahko uporabimo za komunikacijo z vami. Vaši podatki bodo skrbno shranjeni in jih ne bomo posredovali nikomur. Kadarkoli lahko zahtevate tudi njihov izbris.

Pridruži se številnim ljubiteljem Slovenskih narodnih pesmi.

ali se nam pridruži na