Vaša mnenja in komentarji

Stran: < 1 2 3 4 5 ... 91 92 >

Razvrsti komentarje: Starejši prej | Novejši prej

Špela Prestor Markun
Dragi ljubitelji slovenske pesmi. Želela bi pojasniti, da pesem, ki je objavljena pod naslovom Gozdarjeva hči, v originalu nosi naslov Gozdarjeva Lizika. Avtorica besedila je moja stara mama, tržiška ljudska pesnica Dorca Kralj. Pesem je nastala pod njenim peresom okrog leta 1958, prvič pa so jo zapeli Gorenjci z Mihom Dovžanom okrog leta 1965. V zadnjem času pesem izvajajo razni narodnozabavni ansambli pod različnimi naslovi in jo predstavijo kot priredbo ljudske pesmi.

Hvala za sporočilo in posredovane informacije. Pri besedilu pesmi smo dodali Dorco Kraljevo kot avtorico besedila in objavili tudi njeno predstavitev. 

Dorca mama .:

Zala bombek
Vprašanje eno ki je pesem rasrla je Jelka
Zala bombek
Vprašanje eno ki je pesem rasrla je Jelka
augustina
Krasna ideja, cudovita stran, hvala!Ljudska pesem je Slovencem ohranjala identiteto in jo se oblikuje. Lp
Tajda
Pozdravljeni ! Hvala vam za to čudovito stran. Tajda
Zlatka
VPRAŠANJE: Ali ima kdo melodijo ( notni zapis, morda?)pesmice MAMICA ZLATA ? Kdo me na svetu najrajši ima; itd., itd... Znam jo zapeti, vendar se ne spomnim, kdo jo je uglasbil. In, ali je besedilo ljudsko? Hvala! Z.Knez
Marcella
Drazí přátelé! Moc prosím o notový záznam písně Nocoj, pa oh nocoj pro náš pěvecký sbor Bílovec. Nikde píseň nemůžu najít a je nádherná!!!!!! Zamilovala jsem se do ní. Moc moc děkuji a srdečně zdravím. M.Nossková

Pesem lahko poslušate tukaj, notni zapis pa smo Marcelli poslali po e-pošti.

→ Pevski zbor Bilovec iz Češke

Rok
Pozdravljeni. Tudi jaz bi prosil uporabnika Aco51, da mi na mail počlje besedilo pesmi Slovenka sem. Lp, Rok, mail: doohan87@gmail.com
Simona
Pozdravljeni! Že nekaj časa se mučim in iščem besedilo pesmi, ki gre nekako tako...noč v celju se dopade mi, vse že spi Savinja valovi... Lepo prosim, če ima kdo besedilo za to pesem, da mi ga posreduje. Hvala in veliko prijetnih trenutkov ob prepevanju slovenskih pesmi.
M
Iščem notni zapis za citre naslednjih pesmi: Ob bistrem potoku, Kaj je tebi mucek mali, Biba leze biba gre ... Kam naj se obrnem, kje naj iščem? Hvala.

Predlagamo, da kontaktirate in vprašate gospo Danico Butinar, če mogoče ima notne zapise [ tukaj ] .

Ali pa poskusite vprašati v Citrarskem društvu: http://www.citre-drustvo.si/

žan vidović
Pozdravljeni, A MOGOČE VESTE ZAKAJ SE JE NA MARTINOVO GOS? Legenda pravi takole SV.MARTINA so obvestili da je izvoljen za ŠKOFA in iz strahu se je skril med gosi vendar so ga pa gosi izdale z gaganjem in od takrat morajo gosi umret.
Rok
Odlična stran tole vse pohvale. Imam nekaj pesmi in vam jih pošljem za objavo.
Neja
od gadov pa ni neč
Tamara
Živjo¨! Potrebujem besedilonza Rad imam... . Upam, da ga najdete!
roman.kavsak@telemach.net
Pozdravljeni! Rabil bi besedilo ,,Mojcej,, Lp, Roman Kavšak

Pošlji mnenje ali komentar

Tu lahko neposredno na spletne strani pošljete kratko sporočilo, pozdrave, mnenje... Sporočilo bo objavljeno takoj, ko ga boste poslali.

*

*

*

Naključna št.:
60601

*

S klikom na gumb "POŠLJI SPOROČILO" se strinjate, da boste poslali tudi vaše osebne podatke, ki jih lahko uporabimo za komunikacijo z vami. Vaši podatki bodo skrbno shranjeni in jih ne bomo posredovali nikomur. Kadarkoli lahko zahtevate tudi njihov izbris.

Pridruži se številnim ljubiteljem Slovenskih narodnih pesmi.

ali se nam pridruži na