Odpri mi kamrico

Skupina fantov in deklet se proti večeru sreča na običajnem kraju.  Kot da bi bili dogovorjeni – pa vendar nihče ni nikogar poklical ali mu poslal elektronsko sporočilo. Ker Interneta, tablic in telefonov še niso poznali.

Nekako samoumevno je bilo, da se dobijo, pogovarjajo in zabavajo.  Ko se je pridružil še prijatelj s kitaro so vsi vedeli, da se večer ne bo kmalu končal.

 

Se še spomnite tistih časov ?

 

Odložite za trenutek svoje delo in pomislite na tiste večere, ko smo med poslušanjem in prepevanjem takrat popularnih pesmi pogledovali k skriti simpatiji in poskušali ujeti pogled ali naključen dotik. In ko je izzvenela še zadnja pesem, smo se  s kratkim pozdravom razšli. Veseli, zadovoljni in – srečni.

 

Tudi danes smo lahko takšni.

Že res, da nas je sodobna tehnologija v celoti omrežila, vendar se kljub nenehnemu hitenju še vedno najde čas za sproščeno srečanje s prijatelji, znanci in poslovnimi partnerji.  V prijetni senci vinske trte, v mirnem kotičku naše najljubše restavracije, v prijateljevi vinski kleti ali na domačem vrtu.  

 

Včasih smo rekli: trije Slovenci – pevski zbor.

Glasba nas povezuje, narodna pesem združuje.  Večkrat pa se nam pri prepevanju slovenskih  narodnih pesmi zatakne že po nekaj verzih in potem za trenutek počakamo, da bo nekdo nadaljeval ter se mu nato pridružimo - če se vsaj približno spomnimo besedila.

S pesmarico »Odpri mi kamrico« več ne boste prišli v takšno zadrego, saj je v njej 50 izbranih besedil in notnih zapisov slovenskih narodnih pesmi.

 

In ne samo to.

Je prva in edina slovenska knjižna pesmarica, s katero lahko melodije tudi poslušate in zraven zapojete !

Obiščite spletno stran www.pesmarica.si in  naj vas melodije slovenskih narodnih pesmi ponesejo v mladostne dni.

Odpri mi kamrico

Prva pesmarica s katero lahko melodije tudi poslušate in zraven zapojete.

Vabljeni k sodelovanju

Želite objaviti besedilo ali mp3 slovenske narodne pesmi ?

Se želite pridružiti pri bogatenju spletnih strani z novicami, vsebinami, dogodki...?

Pošljite nam sporočilo po e-pošti na naslov slovenske@narodne-pesmi.si

Pridruži se številnim ljubiteljem Slovenskih narodnih pesmi.

ali se nam pridruži na